2018-01-26 09:16:43• hírek • Oszkó Viktória

Idei első kirándulására indul az EKE

A már hagyományosnak számító év eleji Mike-túrára buzdítja a természet iránt rajongókat az EKE.

A találkozó január 27-én, szombaton, reggel 8:00 órakor lesz a Batizi úti Penny Market parkolójában. A túra helyszínére autóval lehet majd eljutni, a résztvevőket a szervezők a rendelkezésre álló járművekbe osztják, hogy minél helytakarékosabban és a környezetet kímélve tudjanak eljutni a célig.
 

A Bráda-völgyében található Boda Osanul Panzió parkolójától kezdődik maga a kihívás, onnan indul a gyalogtúra, amelynek során a csoport a hagyományos útvonalat fogja követni, azaz a Bráda-völgy két ágának találkozásától mennek majd fel a Mike oldalgerincére.  Az említett szakaszon végighaladva a Mike keleti lejtőjén felmászva fogják elérni a csúcsot.


A túrázók a hegytetőn a szokásos módon elfogyasztanak majd egy gyors, többek között bundáskenyérből, szalonnából, kolbászból álló uzsonnát, majd a Kőhát főgerince felé ereszkedve a Boros-tisztáson át érnek vissza a célba.
 

A túra nagyjából öt óra alatt teljesíthető, közepes nehézségű kihívás. Márk-Nagy János, az EKE szatmárnémeti vezetője elmondta, érdemes jól felkészülni a kirándulásra, különös figyelmet fordítva az öltözködésre. A meleg ruházat, a vízhatlan túrabakancs és aláöltözet, a thermo nadrág, a réteges öltözködés és a csereruházat nagyban hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben vegyék az akadályokat azok, akik nekivágnak a kirándulásnak.

 

Előjelentkezés nem szükséges, a Penny Market parkolójába várnak mindenkit, aki aktívan töltené a szombati napját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: